Subsidieregeling Tel mee met Taal

  23-01-2017

  Werkgevers kunnen subsidie aanvragen om taalvaardigheid van medewerkers te verbeteren.

  Heb je een werknemer in dienst die de Nederlandse taal beheerst op een laag niveau? En beperkt deze lage taalvaardigheid hem in zijn functioneren? Dan kun je als werkgever in aanmerking komen voor subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). De subsidie is voor een opleidingstraject om zijn taalvaardigheid te verbeteren.

  Investeren in taal werkt

  Vanaf 1 januari tot 1 juli 2017 kunnen werkgevers een aanvraag doen voor de subsidieregeling Tel mee met Taal. Met deze subsidie willen de ministeries OCW, SZW en VWS stimuleren dat werkgevers investeren in de taalvaardigheid van hun medewerkers. Investeren in medewerkers is investeren in het eigen bedrijf. Met de subsidie kunnen werkgevers tot 67% van de kosten van het taaltraject vergoed krijgen.

  Een betere taalvaardigheid leidt tot minder fouten tijdens het werk, minder stress en een lager ziekteverzuim onder werknemers. Het zorgt ervoor dat werknemers hun vak op hun eigen niveau kunnen uitoefenen. Werknemers leren effectiever communiceren, zijn meer betrokken bij de organisatie en werken veiliger en efficiënter. Tot slot maakt de investering doorgroeimogelijkheden voor zowel medewerkers als de organisatie mogelijk.

  Wat zijn de voorwaarden?

  De deelnemers aan het taaltraject dienen een taalvaardigheidsniveau van 2F of lager te hebben. Het opleidingstraject is geen onderdeel van een inburgeringscursus en de training moet in 2017 starten. Daarnaast zijn er nog enkele financiële voorwaarden. Zo bedraagt de subsidie ten hoogste € 50.000,- per subsidieaanvraag, is subsidie bedraagt ten hoogste 67% van de totale kosten en in totaal mag de subsidie per opleidingstraject per deelnemer niet meer dan € 1.500,- bedragen.

  Terug naar het nieuwsoverzicht